Litoměřice

Site – specific instalace, jejichž devízou je vytvoření výstavy obsahově i vizuálně přímo na míru nějakému konkrétnímu prostoru, bývají působivé. Tohle se moc povedlo.

Objevili jsme to na naší obědové zastávce v Litoměřicích v rámci jednoho víkendu, kde jsem si myslela, že když není zrovna Zahrada Čech, že tam není nic. (Krásná krajina jo, to jo, však právě ta nás do kraje nalákala!) Ovšem tohle byla pecka! A to jsme do toho kostela vlezli jen díky tomu, že to byla nejbližší stavba za rohem od restaurace….

Autor : Pavel Mára (*1951, český fotograf a vysokoškolský pedagog). V tvorbě se zaměřuje na lidskou postavu a kreativní vyjádření barevné fotografie a jejím prolínání s výtvarnými disciplínami jako je serigrafie, fotoplastiky, foto na plátně, apod.

Více o autorovi a výstavě se dočtete v odkazu…

Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích: https://galerie-ltm.cz/2020/06/08/pavel-mara-site-specific-project/

Pavel Mára, cyklus Tváře

Kostel Zvěstování P. Marie – významná barokní památka (O. Broggio 1701 – 1731). Od roku 1992 je v užívání Sevročeské galerie v Litoměřicích
Tváře

Mimochodem, znáte ty ikonické červeně podsvícené fotky na plakátech Shakespearovských slavností? Víte co mají s výstavou společného? Autora : )

Krásné léto !

L.

3 thoughts on “Litoměřice

  1. Krásné fotky. Jinak Litoměřice jsou nádherné historické město, které rozhodně stojí za návštěvu. 🙂 Za mě jedno z nejhezčích měst v Ústeckém kraji. :))

  2. Opravdu zajímavá výstava! Podle mě jsou zážitky z cest, které si nenaplánuješ, stejně nejlepší. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.