Surrealistická krajina

Obrázek snový, článek vysněný.

To když máte barvy v pozadí tak jemné, že chcete jen vzít obyčejnou tužku… a kreslit, a kreslit, aby se ta jemnost neztratila.

Čekala jsem tedy, že z toho vykřešu něco o dost bláznivějšího, ale – mám nejspíš kontemplativní sny. Žádní dinosauři, stromy s křídlama ani šicí stroj na operačním stole.

Poslední sen, který jsem měla, byl překrásný, zkoušela jsem si na sebe nadýchané šaty z růžového tylu, který se třpytil, s tmavě zeleným živůtkem, šaty, které jsem si před několika měsíci vymyslela do tohohle obrázku

.

ale ve snu byly ještě hezčí. Ta sukně se skládala z mnoha vrstev tylu a čím víc vrstev jsem pod sebou měla, tím ty šaty vypadaly lépe a nadýchaněji. Mělo to být snad na nějakou slavnost, maškarní, či co. Probudila jsem se v dobré náladě a zároveň překvapená – ještě nikdy ( alespoň si to nepamatuju ) se mi nezdálo o nějakém obraze, který bych vytvořila nebo kresbě, kterou bych namalovala. A teď ožilo zrovna jedno z nejhezčích.

Že byl ten sen živý barevný snad ani povídat nemusím. Někde jsem kdysi četla, že barevné sny lidé moc nemívají. Že se jim zdají spíš černobíle. To zas moc nechápu já…

Do které skupiny patříte? A pamatujete si sny?

P.S. A sen o snu?

Docela bych chtěla, aby se mi ve snu podařilo létat, prý je to super zážitek! Zdálo se mi několikrát, že jsem jela na čemsi co bylo hodně vysoké (a z toho měla spíš trochu závrať) a nebo jsem jela na laně na čemsi co vypadalo jako rychlá lanovka, což bylo hodně fajn, ale létání to nebylo 🙂 . Tak třeba se někdy poštěstí!

Mějte se!

Leave a Reply

Your email address will not be published.